Polttoainetehokkuus Ei Riipu Pelkästään Autosta

renkaiden

Auton polttoainetehokkuuden voi tarkistaa auton teknisistä tiedoista. Polttoaineen kulutus riippuu ajotavastasi, ajoprofiilistasi sekä auton renkaista. Tasainen ajotyyli kuluttaa aina vähemmän polttoainetta kuin erittäin aggressiivinen ajotapa. Jos siis haluat ajaa alhaisella polttoaineenkulutuksella, aja tasaisesti, pidä nopeus mahdollisimman vakaana ja aja nopeusrajoitusten mukaisesti.

Polttoaineenkulutuksessa on eroa myös kaupunkiajon ja maantieajon välillä. Maantieajo on taloudellisempaa, koska voit säilyttää saman nopeuden ja käyttää moottoria tehokkaasti. Kaupunkiajolle tyypillinen jatkuva pysähtely ja liikeellelähtö ei ole kovin taloudellista ja polttoaineen kulutus kasvaa. Jos ajat pääasiassa kaupungissa, täytyy hyväksyä ilmoitettua korkeampi polttoaineenkulutus. Kaupungissakin voit pyrkiä ajamaan niin tasaisesti kuin mahdollista, mutta polttoaineen kulutus on silti korkeampaa kuin maantiellä.

Laadukkailla renkaat on yleensä alhainen vierintävastus, mikä vähentää polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Suurempi vierintävastus tarkoittaa sitä, että tarvitset enemmän voimaa vastuksen voittamiseksi, joten polttoaineenkulutus lisääntyy. Sama pätee, jos renkaissa on alhainen rengaspaine. Tämän vuoksi on tärkeää tarkastaa rengaspaineet säännöllisesti. Tämä on nopea tapa ylläpitää turvallisuutta ja samalla varmistaa alhainen polttoaineen kulutus.

On tärkeää muistaa, että renkailla on suuri vaikutus auton polttoaineenkulutukseen. Ne edistävät myös ajoturvallisuutta, varmistavat, että voit pysähtyä ajoissa onnettomuuksien välttämiseksi ja ehkäisevät vesiliirtoa sateella. Halvat renkaat saattavat näyttää houkuttelevalta ostettaessa, mutta ne yleensä kuluvat nopeammin ja niiden vierintävastus on korkeampi kuin laadukkaiden renkaiden, joten saatat maksaa niistä loppujen lopuksi enemmän. Kun tähän yhdistää todennäköisemmän onnettomuusriskin johtuen pidemmästä jarrutusmatkasta ja huonomman ajokokemuksen korkeamman rengasmelun vuoksi, renkaiden valinnan pitäisi olla melko helppo päätös.

Lisätietoja polttoainetehokkaista renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

%d bloggers like this: