Tarkista Kulutuspinta, Ettet Aja Vanhoilla Ja Kuluneilla Renkailla

kesärenkat

Turvallisuuden lisäämiseksi on tärkeää, että tarkistat renkaiden kulutuspinnan syvyyden ja varmistat, ettet aja vanhoilla ja kuluneilla renkailla. Menetät monia renkaan ominaisuuksia, kun kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm:n kynnysarvon. Silloin on aika vaihtaa renkaat uusiin.

Ajamalla kuluneilla kesärenkat vesiliirron riski kasvaa. Jos yhdistät sen suurempaan nopeuteen, joudut hyvin todennäköisesti vesiliirtoon koska kontaktialue pienenee. Kun kulutuspinnan syvyys on 4 mm ja ajat 125 km/h nopeudella, sinulla on vain 11% renkaiden kontaktipinnasta verrattuna paikallaan oloon. Tätä voi verrata lähes 60 prosentin kontaktipintaan 75 km/h nopeudella. Sateella on siis tärkeää vähentää nopeutta, jos renkaidesi kulutuspinta on lähellä kynnysarvoa.

Vesiliirron riski ei ole ainoa huolestuttava tekijä. Myös jarrutusmatka pidentyy ja ajoneuvon käsiteltävyys ja hallittavuus heikkenevät märissä olosuhteissa. Sama sinänsä pätee myös kuiviin olosuhteisiin, jolloin huomaat eron erityisesti jyrkissä mutkissa ja käännöksissä. On vaarallista ajaa liian pitkään kuluneilla renkailla, joten muista mitata kulutuspinnan syvyys säännöllisesti ja seuraa sen muuttumista.

Varmista myös, että rengaspaineet ovat oikeat, jotta renkaalla on optimaalinen kosketuspinta. Rengaspaine on tarkistettava vähintään kuukausittain käydessäsi huoltoasemalla. On myös tärkeää, että iskunvaimentimet ovat hyvässä kunnossa, koska ne auttavat painamaan rengasta tien pintaa vasten lisäten pitoa ja vähentäen siten jarrutusmatkaa. Varmista siis, että renkaissasi on oikeat rengaspaineet ja iskunvaimentimet ovat hyvässä kunnossa. Osta renkaat, jotka ovat hyviä vesiliirron estämisessä. Näin sinun pitäisi olla valmis kaikkiin kesällä mahdollisesti kohtaamiisi olosuhteisiin.

Lisätietoja kuluneiden renkaiden korvaamisesta löydät verkkosivultamme osoitteessa https://vianor.fi/

 

%d bloggers like this: