Mitä Renkaita Voi Käyttää Talvella

talvirenkaat

Kun haluat ajaa talvikaudella ja talveen kuuluu lunta ja kylmiä kelejä, tarvitset talvirenkaat. Talvirenkailla tarkoitetaan talvikäyttöön hyväksyttyjä renkaita, jotka ovat täyttäneet lumella vaadittavat suorituskykytestit. Ei riitä, että niissä on M + S -merkintä, joka tarkoittaa mutaa ja lunta. Niitä ei ole testattu ja niillä on huomattavasti huonommat ominaisuudet kuin suorituskykytestit läpäisseillä renkailla, joissa on renkaan sivuseinämässä symboli, joka kuvaa lumihiutaletta kolmehuippuisen vuoren sisällä (3PMSF-symboli).

Jos aiot ajaa talviolosuhteissa, tulee valita rengastyyppi, jolla on 3PMSF-merkintä. Ne ovat erityiset talvirenkaat, joita saa joko nastarenkaina tai nastattomina talvirenkaina, minkä lisäksi sinulla on käytettävissä ympäri vuoden käytettävät nastattomat renkaat. Pohjimmiltaan kaikkia renkaita, jotka on hyväksytty talvikäyttöön, voidaan käyttää talvella, ja ne ovat siihen käyttöön turvallisia. Ne ovat kesärenkaita parempia jo silloin, kun lämpötila laskee alle nollan, joten on tärkeää vaihtaa renkaat ajoissa.

Jos valitset joka kelin renkaat, ei renkaita tarvitse vaihtaa, koska niitä voi käyttää ympäri vuoden. Ne toimivat talvirenkaina talvella ja kesärenkaina kesällä. Ne ovat turvalliset ja kätevät käyttää alueilla, joissa esiintyy vaihtelevaa säätä, eivätkä olosuhteet talvella ole aina erityisen talviset. Ne ovat täydelliset alueilla, joissa ei välttämättä tarvitse käyttää talvirenkaita suurimman osan ajasta talvella.

Alueilla, joilla esiintyy pitkiä ja kylmiä talvia ja paljon lunta, käytetään todennäköisesti talvirenkaita, joita vaihdellaan kesärenkaiden kanssa. Tämä edellyttää, että vaihdat renkaat talvikauden päätyttyä kesärenkaisiin, ja talven uudelleen alkaessa takaisin talvirenkaisiin. Kun autossa on nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat, sillä on erinomainen pito lumella ja jäällä, ja voit ajaa turvallisesti koko talven. Molemmat ovat hyviä talviolosuhteisiin, mutta metallisia nastoja sisältävät nastarenkaat ovat nastattomia talvirenkaita hieman paremmat jäällä

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

 

%d bloggers like this: